resim

Sarı gözlü penguen birkaç biridir penguen türlerinin Antarktika kuzeyini bulundu Okyanusu ve adından da anlaşılacağı gibi, bu tür bir penguen kolayca gözlerinden çalışır arkasını geçenlere onun sarı renkli gözleri ve parlak sarı bant ile tanımlanır sarı gözlü penguen başı.
Sarı gözlü penguen güney kıyılarında bulunan adanın ait Yeni Zelanda'da nerede bu tür plajlar boyunca ve tarlalarda kaya kolonilerde toplar. Sarı gözlü penguen da birkaç bulunur adalar ana ait ada Stewart, Auckland ve Campbell Adaları dahil.

Sarı gözlü penguen genellikle kıyıdan 10 mil uzakta yiyecek arar ve koloni yuvalama alanından yaklaşık 15 mil uzakta seyahat eder (ortalama). Sarı gözlü penguen şafakta koloniyi terk eder ve aynı akşam civciv yetiştirme sırasında geri döner, ancak diğer zamanlarda denizde 2-3 gün geçirebilir.

Sarı gözlü penguen , yetişkin bireylerin 75 cm yüksekliğe ulaştığı daha büyük penguen türlerinden biridir ve erkekler genellikle dişi sarı gözlü penguenlerden biraz daha büyüktür . Sarı gözlü penguenin benzer bir bölgede bulunan küçük küçük penguenle yakından ilişkili olduğu düşünülüyordu , ancak son araştırmalar bu ikisinin aslında genetik olarak oldukça farklı olduğunu gösteriyor.
Sarı gözlü penguen , diğer tüm penguen türleri gibi , sadece deniz hayvanlarından oluşan bir diyette hayatta kalan etçil bir hayvandır . Krill ve küçük kabuklular, kalamar ve çeşitli balık türleri de dahil olmak üzere daha büyük organizmaların yanı sıra sarı gözlü penguin'in diyetinin büyük kısmını oluşturur.

Sarı gözlü penguen genellikle orman ve maki içinde iç içe bulunduğunu hattı Yeni Zelanda kıyıları ve tarihsel olarak rahatsız olmasına rağmen, sarı gözlü penguen artık karada yaşayan bir numarası vardır yırtıcı dahil kediler , köpekler ile birlikte ve tilki sıçanlar ve gelincikler yumurtalarını avlayan Ortalama olarak, sarı gözlü penguen yılda bir kez ürer ve genellikle birbirine sadık kalan çiftler oluşturur. Dişi sarı gözlü penguen , ormandaki yuvasına iki yumurta bırakır ve bu yumurtalar sadece bir tanesi genellikle yumurtadan çıkacağı birkaç ay boyunca her iki ebeveyn tarafından inkübe edilir. Sarı gözlü penguen civcivleri beslenir ve ebeveynleri tarafından sıcak tutulur ve civcivler neredeyse bir yaşına gelene kadar onlarla kalır.

Bugün, sarı gözlü penguen , tahmini 4.000 kişiden az vahşi nüfusa sahip nesli tükenmekte olan bir hayvan olarak listelenmiştir . Şimdi ormansızlaşma ve memeli yırtıcı hayvanların piyasaya sürülmesi nedeniyle dünyanın en nadir pengueni .